Saturday, 17 September 2011

Proudly say 'I Do Sayang'

Hi peeps ! Its been a long time enan tak update blog. Terlalu busy dengan life yang semakin lama semakin hectic ni. Almaklum secara jujur dan teramat jujurnya, enan terlalu sibuk menyesuaikan diri dengan situasi dan keadaan yang semakin hari semakin berubah. Maybe ramau yang tertanya atau sudah sedia maklum dengan title post kali ini. Yah, ianya berkisar tentang kehidupan yang bakal enan tempuhi.
Ramai yang tahu dan ramai jugak yang tak tahu bahawasnya enan sudah diikat as a gf kepada Zaky Benjamin bin Dato' Benjamin Hasbie sejak 3bulan yang lalu. Banyak yang ditempuhi dalam masa yang singkat dan masih juga terlalu awal untuk kami berdua mengenali hati budi masing masing. Enan sudah dilamar Zaky usai awal perkenalan kami lagi. Diawal hubungan kami lagi, Zaky sudah membuat keputusan menjadikan enan suri dalan hidupnya.
And im proudly say yes, i do sayang. Ceh, dah macam drama cinta puloks. Hehe.
Dari masa ke masa, kami berdua merancang pelbagai perkara, dan boleh dikatakan hampir sebulan proses yang kami perlukan untuk mencari kata sepakat kedua belah keluarga. Dari satu tarikh ke satu tarikh. Ini berlaku kerana jadual kerja yang tak menentu, keluarga Zaky yang banyak travel ke sana ke mari, Kesibukan Zaky dengan kerja kerja beliau, manakala saya dan keluarga dengan urusan tersendiri.
Mengapa saya bersikap mendiamkan diri dari ramai orang yang bertanya masih singlekah saya, menanyakan diri saya sebagai gf mereka, maafkan saya. Tiada niat untuk mengecewakan hati kalian. Saya punya sebab tersendiri. Saya punya pengalaman putus tunang setelah bercinta selama hampir 4tahun. Maka, saya tidak gemar menghebohkan diri saya sudah berpunya, sudah dilamar seorang lelaki yang insya allah bakal bergelar suami kepada diri saya.
Maafkan saya, dan mungkin saya boleh jua katakan, dengan cara itu saya lebih mengenali siapa yang jujur, siapa yang hanya mahu saya sebagai alat mainan kalian, siapa yang lebih serius. Saya banyak mengenali hati lelaki.
Bukanlah kerana pilihan hati saya ini berkedudukan, punya status, punya segalanya, kereta, rumah, bukanlah harta dunia yang saya cari, cuma hati yang ikhlas menyayangi saya. Ye, saya tidak tahu sejauh mana ikhlasnya diam tetapi biarlah hanya saya, dia dan Tuhan yang mengetahui. Tidak perlu anda di luar mempersoalkannya.
Kepada bekas tunang dan seluruh keluarganya yang mengenali saya terutama mak dan abah, enan berdoa kalian berbahagia. Insya allah, jemputlah datang ke majlis persandingan enan. Enan takkan pernah melupakan kalian walau sejenak kerana sejarah yang enan sudah lalui. Tiada dendam , cuma mohon doakan kebahagiaan enan yang enan cari selama enan.
Dearest my hearty,
You will always in my dream. The one im always pray to Allah. Insya allah sayang. I love you abang. May Allah bless us and let our dream come true. Amin.

No comments:

Post a Comment